Betalen

Betalen bij Gomibo is gemakkelijk en veilig. Je kunt in op de volgende manieren betalen:


Betaalmethode Kosten Verwerkingsduur
Bancontact Gratis Direct
Overboeking Gratis 1 à 2 werkdagen
Creditcard (Visa / Mastercard) Gratis Direct
Maestro Gratis Direct
Gomibo-vouchercode Gratis Direct

Zodra we je betaling verwerkt hebben ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging. We gaan dan direct aan de slag om je bestelling zo snel mogelijk bij je thuis te krijgen.


Veelgestelde vragen

We hebben alle informatie over betalen op een rijtje gezet. Klik op een vraag hieronder om het antwoord te lezen.

 • Wat zijn de betaalmethoden voor mijn land?

  Al onze klanten buiten België kunnen in ieder geval betalen via een bankoverschrijving, Visa-/Mastercard en Maestro. Het kan zijn dat er voor jouw land nog een extra optie beschikbaar is. In de tabel hieronder vind je een overzicht van alle betaalmethoden per land.

  Land Betaalmethoden Kosten
  België Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard, Maestro & Bancontact Gratis
  Denemarken Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Duitsland Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard, Maestro, PayPal, Klarna bankoverschrijving & Giropay Gratis
  Finland Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Ierland Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard, Maestro & PayPal Gratis
  Italië Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Nederland Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard, Maestro & iDeal Gratis
  Noorwegen Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Oostenrijk Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard, Maestro, PayPal & Klarna bankoverschrijving Gratis
  Polen Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Spanje Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Tsjechië Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Verenigd Koninkrijk Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Zweden Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard & Maestro Gratis
  Zwitserland Bankoverschrijving, Visa-/Mastercard, Maestro & Klarna bankoverschrijving Gratis

 • Hoe kan ik betalen per overboeking?

  Om per overboeking te betalen, kies je bij het plaatsen van je bestelling voor de betaalmethode "Overboeking". Vervolgens sturen wij je een mail met instructies.

  Bankgegevens:
  Gomibo te Groningen
  IBAN: NL12INGB0005726296
  BIC: INGBNL2A
  Omschrijving: je ordernummer.

  Er zijn geen extra kosten verbonden aan betalen met overboeking. Houd er wel rekening mee dat het 1 of 2 werkdagen kan duren voordat de bank de betaling op onze bankrekening bijschrijft. Zodra we het bedrag ontvangen en verwerkt hebben wordt je bestelling verstuurd.

 • Hoe werkt betalen met een creditcard?

  Je kunt je bestelling bij Gomibo met creditcards van Mastercard en Visa betalen op een speciale, beveiligde pagina. Voor een betaling met creditcard worden geen transactiekosten gerekend. Je betaling wordt direct verwerkt.

  Er geldt een limiet van €5000,- per bestelling.

  Voor creditcardbetalingen geldt dat we steekproefsgewijs vragen om een rekeningverificatie van 1 cent. Dit rond je binnen een paar klikken af. Zo zorgen we ervoor dat we zeker weten dat niemand misbruik kan maken van jouw creditcard.

 • Ik heb een Gomibo-vouchercode gekregen. Hoe gebruik ik deze?

  Heb je een Gomibo-vouchercode ontvangen? Deze kun je inwisselen wanneer je een bestelling plaatst op onze website. Per bestelling kun je één vouchercode gebruiken. Voor welke productgroep(en) jouw vouchercode precies geldig is, staat in de e-mail waarin we je vouchercode hebben verstuurd. In dezelfde e-mail vind je ook tot wanneer je code geldig is en hoe je deze op onze website inwisselt. Vouchercodes zijn niet in delen te besteden; je kunt deze dus één keer gebruiken.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn aankoopbedrag is teruggestort?

  Als je een product annuleert of ruilt en je aankoopbedrag (gedeeltelijk) terugkrijgt, wordt het bedrag binnen 5 werkdagen teruggestort op de rekening waarmee je ook betaald hebt. We wachten met terugbetalen tot de producten bij ons binnen zijn.

  Heb je met een creditcard betaald? Ook dan zorgen we dat het bedrag binnen 5 werkdagen wordt teruggestort. Houd er wel rekening mee dat het tot een maand kan duren voordat het teruggestorte bedrag zichtbaar is in het account van je creditcard.

 • Hoe werkt annuleren als ik niet in euro's betaald heb?

  Wij bieden al onze producten op onze website aan in euro's. Als je online betaalt in je eigen valuta, dan gelden hiervoor de actuele wisselkoersen ten opzichte van de euro. Als je annuleert, betalen wij het bedrag in terug dat je in euro's hebt betaald. Het kan zijn dat de wisselkoers in de tussentijd verandert, hier houden we bij de terugbetaling geen rekening mee. Hierdoor kan het voorkomen dat je bij annuleren een hoger of lager bedrag teruggestort krijgt.

 • Hoe kan ik de betaalde btw terugvragen vanwege export buiten de EU?

  Als particuliere klant kun je, bij export buiten de EU, de btw die je in België betaald hebt terugvragen. Voorwaarden hiervoor zijn dat het factuurbedrag inclusief btw minimaal €50,- bedraagt en dat het product binnen 3 maanden na aanschaf uitgevoerd is uit de EU. Dit is wettelijk zo geregeld.

  Het terugvragen van de betaalde btw doe je als volgt:

  1. Laat de factuur afstempelen bij de douane.
  2. Vermeld het nieuwe, buitenlandse adres met pen op de factuur. Zorg ook dat je rekeningnummer op de factuur staat.
  3. Stuur de factuur, samen met een kopie van je paspoort, in via ons contactformulier.

  Wij regelen vervolgens de afhandeling met de douane. Je krijgt, als de aanvraag is goedgekeurd door de douane, de btw binnen 14 dagen teruggestort.

 • Kan ik als zakelijke klant uit de Europese Unie een 0% btw-factuur ontvangen?

  Als zakelijke klant uit een land uit de Europese Unie kun je de btw die je in België betaalt terugvragen. Je ontvangt hiervoor een btw-loze factuur, waarop de bedragen exclusief btw worden weergegeven. Je hebt de de volgende opties:

  1. De btw wordt verrekend nadat je betaald hebt
   Je betaalt bij je bestelling het bedrag inclusief btw. Je bestelling wordt direct verzonden. Stuur ons vervolgens via ons contactformulier het ordernummer van je bestelling, het btw-identificatienummer en het verzoek voor een 0% btw-factuur. Deze factuur ontvang je binnen 5 werkdagen na de verzending van je bestelling, waarna het betaalde btw-bedrag binnen een week wordt teruggestort op je rekening.
  2. De btw wordt verrekend voordat je betaalt
   Je plaatst je bestelling maar betaalt deze nog niet. Stuur ons vervolgens via ons contactformulier het ordernummer van je bestelling, het btw-identificatienummer en het verzoek voor een 0% btw-factuur. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een link waarmee je het bedrag exclusief btw kunt betalen. Zodra het bedrag betaald is, verzenden we je bestelling en ontvang je binnen 5 werkdagen een 0% btw-factuur.

  Je kunt dus zelf kiezen of je het btw-bedrag voorschiet zodat je de bestelling eerder ontvangt, of dat je de aangepaste betaallink afwacht.