Duurzaamheid

Bij Gomibo doen we er alles aan om het product te vinden dat bij u past. Zo vind u een toestel of accessoire waar u lang plezier van hebt. 'Gewoon' doen zit in ons DNA, en het streven naar duurzame oplossingen hoort daar ook bij. Wat doet Belsimpel voor duurzaamheid?


Duurzaam (her)gebruik van telefoons stimuleren

Trade-in programma

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk met je telefoon doen. Bij Belsimpel streven we er dan ook naar om jou een toestel te vinden dat écht bij je past, en waar je dus lang plezier van hebt. Ben je toch toe aan een nieuw toestel? Dan kun je je oude toestel een tweede leven geven door onze samenwerking met Recommerce. Zij knappen je oude toestel op óf verzamelen de losse onderdelen, zodat deze hergebruikt kunnen worden in een nieuw apparaat. Zo hoeven er dus geen nieuwe grondstoffen voor worden gewonnen. Het goede nieuws: je krijgt ook nog een vergoeding voor je oude product. Kun jij weer een nieuw hoesje kopen voor je nieuwe telefoon, zodat deze nog langer meegaat. Goed voor jou én goed voor het milieu!

Reparatie

Reparatie smartphone Des te langer je met je huidige telefoon doet, hoe minder telefoons er onder de streep worden aangeschaft. Uiteindelijk neemt zo de productie van toestellen af, waarmee je weer bijdraagt aan een duurzamere wereld. We stimuleren klanten dan ook om zo lang mogelijk met hun toestel te doen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er toch iets mis is. Dan helpen we klanten met het zelf oplossen van toestelproblemen. Dat scheelt weer een rit met het verzendbedrijf en als klant heb je ook sneller een oplossing. Meer over het zelf oplossen van toestelproblemen lees je hier.

Kun je het defect niet zelf oplossen? Een nieuw product aanschaffen bij een defect, is in veel gevallen niet eens nodig. Uit ervaring weten we dat je met simpele oplossingen of een reparatie weer prima een hele tijd vooruit kunt met je product.

Outlet & refurbished

Met onze uitgebreide allesvergelijker doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je het product kiest dat écht bij jou past. Natuurlijk kan het voorkomen dat bij het uitpakken de kleur of het formaat toch tegenvalt, en je het daarom terugstuurt. Dit product kunnen we dan niet meer als nieuw verkopen, maar daar hebben we met onze outlet een oplossing voor gevonden. Zo krijgen producten een tweede kans en kunnen klanten tegen een scherpere prijs een toestel aanschaffen. Producten die (licht) beschadigd zijn, repareren we en geven we in onze outlet een tweede leven. Goed voor jou én beter voor het milieu.

Bij de aanschaf van een nieuw toestel heb je bij Belsimpel bovendien de mogelijkheid om voor een refurbished iPhone te kiezen. Een refurbished smartphone is een telefoon die eerder is gebruikt, maar nog helemaal prima werkt. Deze toestellen zijn gecontroleerd, eventueel gerepareerd en krijgen als refurbished model een tweede leven. Door te kiezen voor een refurbished iPhone, voorkom je dat er een nieuw toestel moet worden geproduceerd. Hartstikke duurzaam dus!


Eerlijk advies

We helpen je met het vinden van het product dat écht bij jou past. Zo heb je lang plezier van je product en is het niet nodig om deze snel in te ruilen voor een nieuwe. Hiervoor hebben onze Developers een uitgebreide allesvergelijker opgesteld. Van kleur, formaat tot materiaal: je kunt alles filteren zodat je een product vindt dat helemaal naar wens is.

Weet je niet zo goed wat je wensen zijn? Dan kun je bij één van onze zeven winkels of onze klantenservice terecht voor eerlijk advies. Wij werken niet met verkoopbonussen of targets: onze collega's adviseren je dus zoals ze dat ook voor familie zouden doen. Zo eindig je niet met een onnodig duur toestel of met overbodige accessoires die thuis in een la belanden.

Advies klantenservice

Kwalitatief hoogwaardige producten

Alle producten op onze website, van draadloze oplader tot nieuwe smartphone, gaan eerst langs ons Productenteam. Zij beoordelen of een product aan onze standaarden voldoet en of het goed genoeg is om aan ons assortiment toe te voegen. Zo komt het ook regelmatig voor dat we producten níet op onze website plaatsen. Wij gaan voor kwalitatief hoogwaardige producten, waar jij als klant lang plezier van hebt.


Duurzame(re) producten en merken

In ons assortiment vind je producten van duurzame(re) herkomst. Goede voorbeelden hiervan zijn de producten van Fairphone and House of Marley.

Fairphone

Bij Fairphone kopen ze hun materiaal verantwoord in. Dit heeft ze de certificatie (door milieukeurmerk Blue Angel) van meest duurzame smartphone ter wereld opgeleverd. Daarnaast zijn hun toestellen modulair, dat houdt in dat je losse onderdelen kunt vervangen. Bij een barst in je camera hoef je dus niet je hele toestel te vervangen, maar vervang je de losse camera. Zo gaat je toestel jaren mee! Naast smartphones, maakt Fairphone ook oortjes, hoesjes en andere accessoires zoals opladers en adapters. Hun vervangbare modules vind je op deze pagina.

House of Marley

Duurzaamheid hoeft niet alleen een rol te spelen bij een smartphone, maar ook bij de accessoires. Daarom hebben we voor accessoires zoals speakers en hoesjes ook duurzame(re) alternatieven in huis. Een voorbeeld hiervan zijn audioproducten van het merk House of Marley. Dit merk maakt gebruik van duurzame(re) materialen zoals bamboe, gerecycled biologisch katoen en gerecycled PET. Hun producten worden geleverd in kartonnen dozen van gerecycled papier.


Verpakken en verzenden

Bezorging

Wist je dat je met de bezorgopties zelf invloed kunt hebben op het milieu? Door je pakketje bij een PostNL-punt af te laten leveren in plaats van bij je thuis, kun je CO2 besparen. De bezorger hoeft hierdoor namelijk niet langs jouw huis te rijden.

Daarnaast doen we niet langer een brief de deur uit als je een Sim Only-verlenging bij ons bestelt. Alle informatie rondom je abonnement krijg je dan per e-mail. Dat scheelt niet alleen papier, maar ook verzending!

Verpakking

We hebben het formaat van onze doosjes zo geoptimaliseerd dat we zo veel mogelijk tegelijkertijd kunnen verzenden in een zo klein mogelijke verpakking. In ons kleinste doosje past dus (bijna) altijd een telefoon met hoesje, screenprotector en simkaart. Dit scheelt weer ritten met het verzendbedrijf.

We gebruiken nog steeds opvulmateriaal, momenteel in de vorm van opblaasbare luchtzakjes. We hebben hiervoor gekozen omdat ze pas bij het inpakken van je bestelling worden opgeblazen. Dit scheelt vervoer van zware, grote papierrollen, die we eerder als opvulmateriaal gebruikten. Ook voorkomen we met dit opvulmateriaal dat je bestelling onderweg beschadigt.

Onze doosjes zijn aan de binnenkant bedrukt met handige informatie, zodat we geen flyers en informatiebrieven hoeven toe te voegen en papier besparen. Deze bedrukking is gemaakt van niet-giftige inkt op waterbasis, die vrij is van chemicaliën en zware metalen.


Kantoor

Kantoor indeling We proberen onze kantoren zo veel mogelijk duurzaam in te richten. Zo zijn onze kantoren niet onderverdeeld in kleinere kantoorruimtes met een eigen klimaatsysteem. De ruimte die we hebben wordt optimaal benut. We gebruiken daarnaast voornamelijk ledverlichting en het grootste deel van ons meubilair is gerefurbished.

Door locatie van onze kantoren, in het centrum van Groningen, zijn we goed met het OV bereikbaar. Het overgrote deel van onze collega's loopt of fietst zelfs naar het werk; ook dat scheelt CO2-uitstoot.

De koffie die op ons kantoor gedronken wordt, is gemaakt van de bonen van Pure Africa. Deze zijn niet alleen duurzaam, maar voor elke kilo verkochte koffie investeren ze ook €1 in microkredieten.

Overleggen op afstand vinden veelal online of telefonisch plaats. Bij externe afspraken die echt niet telefonisch kunnen, zoals het bezoeken van een beurs, stimuleren we onze collega's om de trein te pakken.


Toekomst

We zijn actief bezig om ons proces te verduurzamen. Dit is een proces dat we stap voor stap aanpakken. Heb je vragen of suggesties met betrekking tot duurzaamheid? Dan kun je die doorgeven door contact op te nemen met onze Klantenservice.


Weggooien elektrische of elektronische apparaten (AEEA)

Logo AEEA/WEEE Vanuit Belsimpel willen wij natuurlijk voorkomen dat het afval van gevaarlijke grondstoffen die in bepaalde apparaten zitten in de natuur terechtkomen. Daarom vind je het symbool dat hiernaast afgebeeld staat, terug op onze batterijen, elektrische apparaten, en elektronische apparaten. De producten met deze afbeelding mogen niet zomaar in de vuilnisbak gegooid worden. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan het verminderen van deze gevaarlijke stoffen in de natuur, en daarmee het milieu en de menselijke gezondheid helpen beschermen. Je hebt de mogelijkheid dit afval in te leveren bij een voor jouw geschikt inzamelpunt.